ГоловнаПолітика

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіціі очолить екс-голова патрульної поліції Грузії

Порошенко надав Георге Грігалашвілі українське громадянство

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіціі очолить екс-голова патрульної поліції Грузії
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко надав українське громадянство грузину Георге Грігалашвілі для призначення його начальником департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

У 2004-2006 роках Грігалашвілі очолював патрульну поліцію Тбілісі, а з 2006 по 2012 роки - керував патрульною поліцією всієї Грузії.

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе назвала Грігалашвілі "одним з двигунів реформування правоохоронної системи Грузії" і одним з тих, хто допомагав створювати Національну поліцію в Україні.

"Наше головне завдання - передати отриманий досвід українцям. Грігалашвілі очолить департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України для того, щоб виявляти порушення з боку поліцейських і реагувати на них, а також боротися з корупцією в Нацполіціі", - зазначила Деканоїдзе.

Порошенко, у свою чергу, заявив, що розраховує на професіоналізм і порядність Грігалашвілі.

"Я впевнений, що через кілька років українська поліція буде вважатися однією з найкращих в Європі", - заявив Грігалашвілі, подякувавши за довіру.

Нагадаємо, 4 листопада Кабмін призначив керівником Національної поліції Хатію Деканоїдзе. Заступником голови Нацполіції - головою патрульної поліції став Олександр Фацевич, який очолював патрульну поліцію Києва.

7 листопада в Україні набув чинності закон "Про Національну поліцію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram