ГоловнаПолітика

Порошенко і президент Словенії закликали світ до боротьби з терористами

"Час працює проти нас. Подальше зволікання може коштувати надто дорого"

Порошенко і президент Словенії закликали світ до боротьби з терористами
Борут Пахор и Петр Порошенко во Львове
Фото: twitter.com/STsegolko

Президент України Петро Порошенко і президент Словенії Борут Пахор провели зустрічі у Львові, де в суботу ввечері зустрічаються збірні двох країн з футболу. За підсумками переговорів вони випустили спільну заяву з приводу терористичних атак на Париж.

Президенти заявили, що терористи кинули виклик основним європейським цінностям і міжетнічній злагоді.

"Хоча епіцентр останнього терористичного нападу знаходиться в Парижі, його відлуння досягло кожного куточка цивілізованого світу. У цей важкий час Україна та Словенія оплакують разом з французьким народом жахливі втрати та висловлюють щиру солідарність з жертвами та їхніми родинами", - йдеться у заяві.

Президенти вважають, що світ повинен швидко і рішуче відреагувати на терористичну загрозу. "Ми закликаємо лідерів Групи двадцяти (G20) погодити всеохоплюючий план заходів щодо реагування на цей безпековий виклик, що дедалі зростає. Україна та Словенія готові приєднатися до глобальної антитерористичної відсічі", - зазначається у заяві.

На думку лідерів України та Словенії, у цих зусиллях провідну роль має відігравати ООН.

Також вони пропонують затвердити Міжнародний день пам'ять жертв терактів.

"Час працює проти нас. Будь-які подальші зволікання або неефективні кампанії можуть забагато нам коштувати. Ніхто не може почуватися в безпеці перед тероризмом.  Зараз ми як ніколи раніше потребуємо глобальної єдності і консолідації у нашій боротьбі", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, у нападі на Париж брали участь щонайменше вісім осіб. Усі вони загинули.

Троє підірвали себе в клубі Bataclan, четвертого терориста, який брав участь у нападі на заклад, застрелили поліцейські. Ще троє бойовиків підірвали себе біля Стад де Франс, де грали збірні Франції та Німеччини. На матчі був присутній президент Франції Франсуа Олланд і глави МЗС двох країн. Восьмий терорист підірвав себе на бульварі Вольтера.

Перед тим як підірвати себе, терористи "спокійно і методично" розстрілювали звичайних парижан. Стрілянина відбувалася щонайменше у шести місцях.

Відповідальність за теракти у Парижі взяла на себе ІДІЛ. Кількість жертв терористів - 128 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram