ГоловнаПолітика

Порошенко орендував частину річкового берега біля свого будинку в Козині

Згідно з договором, орендатор буде платити близько 1 тис. доларів на рік за нинішнім курсом

Порошенко орендував частину річкового берега біля свого будинку в Козині
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко орендував до 2064 року земельну ділянку 0,75 гектара біля берегової лінії селища Козин Київської області.

Про це йдеться у виписці з Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, яку отримано завдяки новій системі доступу до реєстрів на сайті Міністерства юстиції.

Договір оренди на ділянку водоохоронної зони укладений 31 серпня 2015 року. Ділянка розташована на тій самій вулиці Козина, де на ділянці 3,3 гектара розташований будинок Порошенка. Цільове призначення ділянки - облаштування та догляд за береговими захисними спорудами.

Порошенко на правах оренди може розпоряджатися цією ділянкою до 2064 року з правом подальшої пролонгації, а також може передавати її в суборенду третім особам без зміни цільового призначення. Оренду надала Козинська сільрада Обухівського району Київської області. При цьому саму ділянку оцінено Держземагентством в 479 тис. гривень, або в 6,4 тис. гривень за сотку землі.

У договорі визначено, що орендар буде платити за користування ділянкою орендну плату в розмірі 5% від її оціночної вартості, що становитиме близько 1 тис. доларів на рік за нинішнім курсом.

Водоохоронна зона річки Козинка становить від 50 метрів від "верхньої" лінії берега. Згідно з нормами Водного кодексу України, оренду таких земель дозволено законодавством без зміни їх цільового призначення.

Нагадаємо, 6 жовтня Мін'юст відкрив онлайн-доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Тепер будь-який громадянин може зробити запит на отримання інформації як за належністю конкретного об'єкта нерухомості, так і за наявністю нерухомості у власності певних фізичних або юридичних осіб.

Вартість отримання інформації за одним запитом - 17 гривень, відповідь надається відразу ж після відправлення запиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram