ГоловнаПолітика

Україна використовує ботів проти російської пропаганди, - Клімкін

МЗС залучає також українські громади у різних країнах

Україна намагається адекватно протистояти кремлівській пропаганді, яка активно поширюється у всьому світі.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною "заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Росія скуповує журналістів, замовляючи море статей. І це йдеться про тисячі статей в різних газетах. І коли вона маніпулює не тільки меседжем, коли маніпулюються коментарі під кожною статтею. Для цього наймаються студенти, яким, як у Німеччині, платять по кілька сотень євро. І таких студентів наймають тисячі, - розповів про принципи російського підходу Клімкін. - Їм (студентам - ред.) кажуть: з'являється така стаття. Ти ставиш під нею кілька негативних коментарів. У деяких країнах читають не тільки статті, але й коментарі, реально. Тож якщо у вас 50 коментарів, то потім читається близько половини з них. І коли ви бачите, що більш ніж половина з них негативні, це змінює вашу думку. Це змінює вашу думку щодо статті".

При цьому глава МЗС уточнив, що такий метод поширений не тільки у Німеччині, але й у країнах Скандинавії, і в США. Також він додав, що задля протидії Україна займається оперативним інформування місцевих журналістів про такий підхід.

"Про це знають майже всі журналісти. До речі, ми зараз назбирали пули з наших активних студентів, які просто перебивають цих ботів кремлівських. І досить ефективно", - зазначив Клімкін. Їхню роботу, за його словами, контролює МЗС та місцеві громади у різних країнах. Наприклад, в Італії.

- Тобто наші боти воюють з їхніми ботами, правильно я розумію?

- Ну, чому ні? Це війна, це інформаційна війна.

Дивіться сьогодні о 23.00 на телеканалі 24.ua другу частину інтерв'ю з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним. Нагадаємо, перша частина вийшла вчора, 22 вересня. Текстова її версія з'явиться на LB.ua найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram