ГоловнаПолітика

Начальнику Держекоінспекції Заїці оголосили догану

Кабмін зобов'язав звільнити керівників відомства у Миколаївській та Одеській областях

Начальнику Держекоінспекції Заїці оголосили догану
Андрей Заика
Фото: www.hcm.ua

Кабінет Міністрів оголосив догану голові Державної екологічної інспекції Андрію Заїці і зобов'язав звільнити керівників відомства у Миколаївській та Одеській областях.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду.

"Незважаючи на заборону інспектування ізольованого баласту, екоінспектори в Миколаївському та Одеському морських торгових портах самовільно вчиняли незаконні спроби отримати проби ізольованого баласту", - зазначив присутній на засіданні міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Він також повідомив, що в Миколаєві, після проведення такої перевірки, на одне із суден наклали штраф, у зв'язку з чим корабель вже кілька днів не може покинути порт. Незважаючи на численні звернення міністерства до Держекоінспекції, вирішити це питання наразі не вдалося.

Пивоварський також зазначив, що в деяких портах інспектори не перейшли на автоматичний радіологічний контроль і здійснювали спроби перевірки суден в ручному режимі. За його словами, всі випадки зловживання службовими обов'язками з боку інспекторів задокументовано і оприлюднено.

"Керівнику Держекоінспекції оголосити догану. І я даю вам 24 години на звільнення керівників екологічної інспекції в Одесі та Миколаєві. А також, за матеріалами Мінінфраструктури, Міністерству внутрішніх справ розглянути питання про порушення кримінального провадження за зловживання службовими повноваженнями посадовими особами держекоінспекції", - заявив у свою чергу Яценюк.

Нагадаємо, 25 травня в.о. глави Держекоінспекції Василя Синегуба відсторонили від посади, щодо нього розпочали службове розслідування за саботаж наказу Мінекології. Згодом на цю посаду призначили Заїку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram