ГоловнаПолітика

Переговори в середу не дали прогресу в питанні виборів на Донбасі

Політична підгрупа знову збереться в Мінську в понеділок

Переговори в середу не дали прогресу в питанні виборів на Донбасі
Фото: tsn.ua

Політична підгрупа Тристоронньої контактної групи в середу обговорила вибори в "ДНР" і "ЛНР", проте конкретних результатів зустріч знову не дала.

"Ми сьогодні зібралися о 9-й ранку й обговорили ситуацію, що склалася внаслідок певних дій представників окремих районів Донецької, Луганської областей і Росії", - сказав представник України у політичній підгрупі Роман Безсмертний агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, переговори відбувалися "емоційно, десь дуже темпераментно".

"Звичайно, фактологія там використовується в невеликому обсязі. Там більше емоцій, більше міркувань, і вони звучали з усіх боків, в тому числі з боку координатора", - сказав Безсмертний.

Він також нагадав, що в п'ятницю відбудеться відеоконференція Тристоронньої контактної групи, на якій, можливо, "буде імпульс щодо відновлення діалогу з основних питань - проведення виборів, амністія".

Безсмертний повідомив, що підгрупа планує знову зібратися в понеділок, 28 вересня.

Безсмертний також зазначив, що українська сторона намагається утримати ситуацію, щоб якомога довше тривав режим припинення вогню. "Я дуже боюся, що стабілізація з безпеки і з економічних питань, яка окреслилася там, може бути зруйнована або у гіршому разі торпедована. Сьогодні треба бути дуже обережним, коментуючи те, що відбувається", - резюмував він.

Нагадаємо, у вівторок "ДНР" і "ЛНР" запропонували Україні узгодити проведення виборів у сільських і селищних радах у лютому 2016 року. При цьому сепаратисти не мають наміру відмовлятися від проведення виборів у великих містах 18 жовтня і 1 листопада. Українська сторона сприйняла цю пропозицію як ультимативну.

Термін виконання Мінських угод обмежено 2015 роком. Президент Петро Порошенко заявив, що продовжувати Угод не будуть. За Мінським домовленостями, вибори на підконтрольній сепаратистам території мають пройти за українським законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram