ГоловнаПолітика

ФСБ заявила про затримання українського прикордонника (Оновлено)

Інцидент стався на кордоні між Сумською та Курською областями

ФСБ заявила про затримання українського прикордонника (Оновлено)
Фото: kursk-izvestia.ru

У прикордонному управлінні ФСБ Росії заявили про затримання в Курській області українського прикордонника, який нібито незаконно перетнув українсько-російський кордон.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу прикордонного управління ФСБ по регіону.

Інцидент стався 19 вересня в Глушковському районі Курської області (межує з Сумською областю) недалеко від населеного пункту Волфіне.

"Затриманий був одягнений у військову форму з відмінними знаками державної прикордонної служби України і представився військовослужбовцем Сумського прикордонного загону", - сказали в прикордонуправлінні ФСБ. Зараз він знаходиться в населеному пункті Тьоткіне на українсько-російському кордоні.

"Зараз час про інцидент поінформовано українську сторону по лінії прикордонних представників", - додали в ФСБ.

Оновлено о 18:56. У Державній прикордонній службі України підтвердили інформацію про затримання українського прикордонника в Росії. Як заявив прес-секретар глави ДПС Олег Слободян, цей інцидент можна вважати прикрою випадковістю.

"Військовослужбовець під час обходу болотистої місцевості збився з маршруту і випадково, на відстань не більше за 20 м, зайшов на територію РФ, але там якраз був російський прикордонний наряд, який затримав нашого військовослужбовця", - сказав Слободян в ефірі телеканалу "112 Україна".

Нагадаємо, 15 вересня повідомляли, що ФСБ Росії на кордоні з окупованим Кримом затримала трьох громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram