ГоловнаПолітика

Порошенко пояснив необхідність голосування за проект нової Конституції

Президент назвав децентралізацію частиною свого мирного плану.

Порошенко пояснив необхідність голосування за проект нової Конституції
Фото: www.facebook.com/petroporoshenko

Президент України Петро Порошенко пояснив, чому Верховній Раді України потрібно було сьогодні голосувати за зміни до Конституції України стосовно децентралізації.

Про це він повідомив під час свого звернення з приводу голосування в Раді.

"Що було б, якби сьогодні Верховна Рада не проголосувала за зміни до Конституції? На порядок зросла б загроза руйнування міжнародної проукраїнської коаліції. Зникло б із порядку денного питання про продовження санкцій, які дуже боляче б'ють по агресору. Цілком реальною стала б перспектива залишитися один на один з агресором", - сказав Порошенко.

Порошенко підкреслив, що децентралізація докорінно змінює політичну систему України.

"Вона веде нас до європейської моделі самоврядування. І вона є частиною мого мирного плану", - сказав Президент.

Він наголосив, що в Москві "нервують" через ухвалення Радою змін до Конституції.

"Ви тільки згадайте, які вимоги нам висували (з боку РФ, - ред.) ще торік. Вони хотіли не просто федералізації, а конфедерації, в якій з десяток українських областей були б до Росії прив'язані більше, ніж до сусідів по Україні. Потім мріяли про те, що бойовики будуть впливати на ключові зовнішньополітичні рішення, матимуть право вето на вступ України до Європейського Союзу чи НАТО. Але замість усього цього - скупий рядок про особливості місцевого самоврядування", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада ухвалила в першому читанні за основу проект закону України № 2217а "Про внесення змін до Конституції України" (щодо децентралізації влади). Законопроект підтримали 265 із 368 зареєстрованих у залі народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram