ГоловнаПолітика

Чубаров сподівається, що Путін зламає щелепу об Україну

Голова Меджлісу закликав міжнародну спільноту долучитися до процесу повернення Криму

Путін зламає щелепу об Україну, а шляхи повернення Криму мають бути чітко визначені. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час акції, присвяченої пам'яті 71-ї річниці депортації кримських татар, яка відбувалася на Майдані Незалежності в Києві, передає Укрінформ.

Мітинг відбувався за участю лідерів кримськотатарського народу та активістів національного руху кримських татар.

"Та Росія, яку багато хто в Україні називав братською, та Росія, яку ще донедавна називали стратегічним партнером, при Путіні дочекалася саме того моменту, коли українське суспільство ціною багатьох сотень життів виходило на шлях свобод. Вони дочекалися, коли наша держава була найслабшою за ці останні 23 роки. Ці "брати" відразу захопили наші землі. Вони захопили Крим, полізли на Донецьку та Луганську області", - підкреслив Чубаров.

Він нагадав, що в Криму заборонили проведення мітингу, прикриваючись мотиваціями "не можна завжди говорити про минуле, не потрібно повертатися назад, потрібно йти вперед". "Це говорить путінська Росія. Це говорять нам ті, які ставлять вже під відвертий сумнів самі злочинні події 20 століття...", - переконаний лідер Меджлісу.

За словами Чубарова, "такі, як Путін, хочуть, щоб ми забули минуле. Забудемо минуле - серед нас з'являться свої путіни". На його переконання, в Україні мають бути вироблені чіткі заходи, спрямовані на повернення Криму.

Голова Меджлісу також закликав міжнародну спільноту долучитися до процесу повернення Криму Україні, а кримськотатарському народу - його землі. "Я дуже сподіваюся, що Путін зламає щелепу об Україну. І росіяни теж повернуться до своєї пам'яті. Я їм цього бажаю", - зазначив він.

Захід, який зібрав кримських татар, українців, азербайджанців, турків, грузинів, почався з виконання гімнів України та кримськотатарського народу, а також молитви.

Біля стели Незалежності до учасників мітингу також звернулися голова Конгресу національних громад України, політв'язень радянських таборів Йосип Зісельс, кримський громадський діяч Андрій Щекун, командир підрозділу "Крим" Іса Акаєв, голова Спілки татар Литви, представник Меджлісу кримськотатарського народу в Литві Адас Якубаускас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram