ГоловнаПолітика

Савченко написала листа в ПАРЄ

Нардеп відкинула всі звинувачення російського слідства

Савченко написала листа в ПАРЄ

Депутат Верховної Ради, член української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Надія Савченко, яка утримується за гратами в Росії, написала листа в ПАРЄ, в якому розповіла про свій полон і утримання у в'язниці.

Його копію виклав у своєму твіттері адвокат Савченко Марк Фейгін.

"17 січня мене взяли в полон проросійські сепаратисти, надалі вони передали мене російським спецслужбам, мене викрали з території України, незаконно вивезли до Росії, і незаконно утримують у російських в'язницях. Мене звинуватили у злочинах, які я ніколи не скоювала, і незважаючи на те, що російському слідству передали докази моєї повної невинуватості, мене все одно утримують в заручниках. Я винна тільки в тому, що захищала свою Батьківщину, свій український народ, якому давала присягу, свободу і благополуччя моєї землі", - сказано в листі.

Фото: twitter.com/mark_feygin

Нагадаємо, що від сьогодні Савченко офіційно отримає міжнародний імунітет від арешту як делегат ПАРЄ, і її мають звільнити. Однак спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін заявив вчора, що Савченко відпустять тільки в тому разі, якщо суд не встановить її провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram