ГоловнаПолітика

Обама не втручатиметься у воєнний конфлікт із Росією

США обіцяють допомогу економіці України, а також постачання обладнання для армії і тренувань військових

Обама не втручатиметься у воєнний конфлікт із Росією
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Після останніх подій в Україні президент США Барак Обама акцентує на посиленні тиску на Росію, а також на економічній допомозі Україні, на оснащення та навчання її Збройних сил.

З відповідною заявою він виступив у неділю під час візиту до Індії, повідомляє Укрінформ.

"Для нас не буде ефективно брати участь у воєнному конфлікті з Росією із цього питання, але що ми можемо зробити, це підтримувати здатність України контролювати власну територію", - зауважив президент, відповідаючи на запитання журналістів.

Він пояснив, що така позиція включає в себе поєднання економічного тиску, який реалізується у вигляді санкцій і дипломатичної ізоляції, яку застосовують проти Росії. Окрім того, важливим аспектом Обама назвав продовження допомоги Україні, "необхідної для підтримки її економіки в цей перехідний період, а також допомоги її військам шляхом поставок основних матеріалів і обладнання, безперервних тренувань і військових навчань, які відбувалися між НАТО і Україною протягом досить тривалого часу".

Він висловив глибоку стурбованість останніми зривами домовленостей про припинення вогню і агресією, яку проявляють ці сепаратисти, - "з російською підтримкою, російським озброєнням, фінансуванням з боку Росії, підготовкою в РФ і російськими військами".

"Ми будемо далі застосовувати той підхід, який ми визначили в минулому, який має посилити тиск на Росію", - зазначив Обама.

Голова Білого дому також зазначив, що Вашингтон продовжуватиме тісну співпрацю з міжнародними партнерами в питанні вирішення української кризи.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що він домовився про необхідність проведення переговорів у "женевському форматі" - за участю США, Євросоюзу, України та Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram