ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Раду розглянути зміну кордонів Луганської області

Це дозволить виплачувати людям пенсії та заробітні плати, а також надавати весь пакет соціальних послуг

Порошенко закликав Раду розглянути зміну кордонів Луганської області
Фото: Макс Левин

Президент України Петро Порошенко пропонує народним депутатам розглянути як першочергові проекти постанов щодо внесення змін до меж районів Луганської області та забезпечення підвищення керованості і наведення порядку в Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"На нараді з керівниками фракцій і депутатських груп Глава держави запропонував підтримати проекти постанов, внесені на розгляд Верховної Ради головою Луганської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив постійний представник Президента у Верховній Раді Руслан Князевич, необхідність розгляду цього питання виникла у зв'язку з тим, що окремі райони Луганської області частково не контролюються українською владою.

"Для належного здійснення управління цими територіями та забезпечення життєдіяльності цих районів Луганської області треба внести зміни до меж районів Луганської області та приєднати до тих районів, які ми контролюємо", - сказав він, коментуючи проекти постанов.

За словами Князевича, на нараді з Президентом ця ініціатива обговорювалася депутатами, і всі без винятку представники парламентських фракцій і груп, Голова Верховної Ради її підтримали.

"Це важливе рішення, яке дозволить після його прийняття невідкладно відкривати в цих районах територіальні відділення Державного казначейства, виплачувати людям пенсії та заробітні плати, надавати весь пакет соціальних послуг, зобов'язання за якими несе держава. Це щось важливе, чого чекають жителі Луганської області сьогодні", - зазначив Представник Президента України в Раді.

Проекти постанов "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Перевальського та Попаснянського районів Луганської області" (№5116) і "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Новоайдарського та Слов'яносербського районів Луганської області "(№5115) подано головою Луганської ОДА Геннадієм Москалем.

Раніше керівник фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв повідомив, що у вівторок Верховна Рада розгляне питання про зміну адмінмеж Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram