ГоловнаПолітика

Піскун у суді довів, що майже весь 2013 рік жив в Україні

Екс-генпрокурор знайшов свідків, які бачили його в Буковелі

Піскун у суді довів, що майже весь 2013 рік жив в Україні
Фото: zhyrnalist.blogspot.com

Центрвиборчком зареєстрував колишнього генпрокурора Святослава Піскуна на парламентські вибори, оскільки той у суді зумів довести, що він майже весь 2013 рік жив в Україні, а не за кордоном.

Як сказано у судових матеріалах, Піскун знайшов двох свідків, які підтвердили, що він практично весь 2013-й був у Буковелі. Його там бачили в січні, лютому, з травня по жовтень і в грудні. Судячи зі свідчень одного з них, в січні 2013 року Піскун прибув в Україну через аеропорт Дніпропетровська, а в грудні - полетів звідти ж.

Ця інформація підтверджується штампами в закордонному паспорті Піскуна. Там вказано, що він в'їхав на територію України 21 січня 2013 року, а виїхав - 23 грудня 2013-го.

26 вересня Піскун виграв справу в Київському апеляційному адміністративному суді, а 30 вересня - у Вищому адміністративному суді.

Нагадаємо, що раніше ЦВК зареєструвала Валерія Хорошковського та Олександра Онищенка, які теж викликали сумніви щодо їх відповідності закону, що вимагає, щоб кандидати в депутати проживали на території України мінімум п'ять останніх років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram