ГоловнаПолітика

Тимчук повідомив про 40 обстрілів українських військ за добу

З 4:30 ранку противник обстрілює позиції сил АТО під Дебальцевим

Тимчук повідомив про 40 обстрілів українських військ за добу
Фото: EPA/UPG

Минулої доби російсько-терористичні війська п'ять разів намагалися штурмувати опорні пункти українських військ біля Старогнатівки, Невельського, Попасної і двічі - аеропорт "Донецьк". Атаки успішно відбито, противник з втратами відступив.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Також зафіксовано більш ніж 40 обстрілів терористами і підрозділами ЗС РФ позицій українських військ. Обстрілювали з мінометів, ствольної і реактивної артилерії, танків, ПТРК і стрілецької зброї.

Зокрема, по 4 рази атакували позиції сил АТО в районі н.п. Щастя і Нікішине; по 3 рази завдавали вогневих ударів по Сміливому, Чорнухину, кургану Гостра Могила, Новомихайлівці.

Також атакували українські підрозділи біля н.п. Новоорлівка, Невельське, Трудівське, Піски, Мар'їнка, Авдіївка, Рідкодуб, Триізбенка.

З 4:30 ранку противник обстрілює позиції сил АТО під Дебальцевим. Зафіксовано перегрупування російсько-терористичних військ. Додаткові підрозділи перекидають у район Дебальцевого, Лисичанська, Щастя.

У район Вергулівки (Перевальський район Луганської області) перекинуто російську ротну тактичну група на БМП-2.

У районі н.п. Ольгинка, Докучаївськ, Новотроїцьк триває зосередження ударної тактичної групи російсько-терористичних військ. До її складу протягом останньої доби увійшли 4 РСЗВ БМ-21 "Град" і щонайменше 2 6-гарматні батареї гаубиць Д-30. Зафіксовано прибуття комплексу засобів автоматизації управління вогнем артилерії типу 1В12-3 "Машина-М", а також російського мобільного командно-спостережного пункту 1В126 "Капусняк-Б".

Також повідомляють, що в боях з українськими військами в районі Донецька батальйон терористів "Оплот" зазнав суттєвих втрат. За попередніми даними - до 40% убитими і пораненими. Основна частина бронетехніки, знищена в районі аеропорту в Донецьку, а також н.п. Піски та Авдіївка, належала цьому батальйону.

Триває перекидання з території Росії партій паливно-мастильних матеріалів. За останню добу на Донбас увійшло до 10 бензовозів. Основна їх частина спрямована в район н.п. Донецьк.

У н.п. Шахтарськ спостерігають скупчення підрозділів регулярної армії РФ і техніки. З місцевої лікарні в невідомому напрямку вивезли всіх поранених з-поміж місцевих бойовиків.

Російське командування намагається організувати на контрольованих терористами територіях у Луганській і Донецькій областях діяльність військово-комендантської служби. Організовують комендатури, головним завданням яких зараз є контроль транспортних шляхів.

Нагадаємо, в ніч проти 3 жовтня представники "ДНР" поширили в соціальних мережах інформацію про взяття аеропорту. Вранці в штабі АТО заявили, що аеропорт залишається повністю підконтрольним силам антитерористичної операції на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram