ГоловнаПолітика

Міноборони РФ назвало "домислами" відправку російських солдатів на Донбас

Солдатські матері стверджують, що з військовослужбовцями РФ розірвали контракти і повідомили, що вони мають статус ополченців

Міноборони РФ назвало "домислами" відправку російських солдатів на Донбас

Міністерство оборони Росії заперечує факт, що російських військовослужбовців направляли в Україну під виглядом добровольців, і називає таку інформацію "домислами".

Позиція відомства міститься у відповіді на запит голови громадської організації "Солдатські матері Петербурга" Елли Полякової, де згадані два відповідні епізоди. Запит Полякова направила як член Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ, передає РБК.

За даними організації, військовослужбовцям військової частини 71211, які зараз перебувають у Ростовській області, було оголошено, що контракти про проходження військової служби з ними розірвано і вони мають статус ополченців. "Також їм було оголошено, що протягом найближчих днів їм буде наказано висунутися в напрямку Маріуполя", - сказано в запиті.

Також "Солдатські матері" стверджують, що "військовослужбовці за призовом військової частини 45377 (1140-й гвардійський артилерійський полк, Псков) повідомляють, що найближчим часом їх можуть відправити з пункту тимчасової дислокації в Ростовській області на територію України, з них взяли підписку про нерозголошення".

Нагадаємо, російські солдатські матері нарахували 400 вбитих і поранених в Україні військових РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram