ГоловнаПолітика

Країни ОБСЄ помітили порушення бойовиками прав людини на Донбасі, - МЗС

Також права людини порушують у тимчасово окупованому Криму

Країни ОБСЄ помітили порушення бойовиками прав людини на Донбасі, - МЗС
Фото: sled.net.ua

Країни-учасниці ОБСЄ звернули увагу на факти порушення прав людини членами незаконних збройних формувань на Донбасі і в Криму.

Про це йшлося на нараді ОБСЄ з огляду імплементації зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі у Варшаві, повідомили в МЗС України.

"Держави-учасниці ОБСЄ підтримали Україну та звернули увагу на численні порушення прав людини та основоположних свобод незаконними озброєними угрупованнями на Донбасі, які діють за підтримки РФ, а також у незаконно окупованій Російською Федерацією Автономній Республіці Крим", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві поінформували, що протягом двох тижнів роботи наради представники органів державної влади та громадянського суспільства України представлять прогрес країни в людському вимірі ОБСЄ.

Раніше в ООН повідомили, що права людини на Донбасі порушують не тільки бойовики, а й українські бійці. Зокрема, помічник генсека ООН з прав людини Іван Шимонович заявив, що українські батальйони тероборони застосовують тортури до затриманих на Донбасі осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram