ГоловнаПолітика

ЦВК може відмовити Хорошковському і Піскуну в реєстрації на вибори

Зі списку "Сильної України" можуть випасти чотири особи

ЦВК може відмовити Хорошковському і Піскуну в реєстрації на вибори
Фото: news.flp.ua

Центральна виборча комісія, яка нещодавно відмовила в реєстрації на вибори нардепу Олександру Онищенку, може зробити те саме щодо чотирьох осіб з першої двадцятки списку "Сильної України".

Про це йдеться у статті Соні Кошкіної "Сергій Тігіпко. Придворна "опозиція", у якій аналізується виборчий список "Сильної України".

"Четверо мають всі шанси не пройти реєстрацію в ЦВК у зв'язку з тим, що в останні роки не проживали на території України достатню кількість часу. А саме: Хорошковський, Піскун, Гуржос, Поляков. І якщо два останніх ще можуть проскочити, то до Валерія Івановича і Святослава Михайловича дуже великі питання", - сказно в ній.

Справа в тому, що Валерій Хорошковський (2-й у списку "Сильної України") був відсутній на території України з кінця грудня 2012 року, коли він подав у відставку з поста першого віце-прем'єра і продав телеканал "Інтер". Колишній генпрокурор Святослав Піскун (16-й у списку) теж мінімум рік переховувався, переважно у Франції. В Україну він повернувся лише навесні цього року.

Семья автомобильного магната Василия Полякова (17-й в списке) давно живет в Лондоне, и сам нардеп тоже много времени проводит в британской столице. Летом он квартируется в собственном доме на мысе Антиб (Лазурный берег, Франция).

І врешті-решт Вадим Гуржос (8-й у списку), екс-голова "Укравтодору" часів уряду Юлії Тимошенко, до якого мала претензії Генеральна прокуратура, скрутні часи президентства Віктора Януковича перечікував на Мальті, де проживає разом з сім'єю в останні роки. Щоправда, на відміну від Хорошковського, в Україні періодично навідувався.

Нагадаємо, що ЦВК відмовила в реєстрації Онищенку, оскільки той у 2011-2012 роках недостатню кількість часу перебував на території України. Проте у 2012 це не завадило йому обратися в Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram