ГоловнаПолітика

ЦВК виключила 7 кандидатів з виборчого списку "Батьківщини"

Партія зареєстрована для участі в дострокових парламентських виборах

ЦВК виключила 7 кандидатів з виборчого списку "Батьківщини"
Фото: gazetavv.com

Центральна виборча комісія зареєструвала партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" в загальнонаціональному багатомандатному виборчому окрузі на позачергові вибори Верховної Ради.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні ЦВК у понеділок.

Комісія виключила з виборчого списку "Батьківщини" сімох громадян у зв'язку з відсутністю їхніх заяв про згоду балотуватися депутатами від цієї партії. Всього у виборчому списку політичної сили зареєстровано 216 кандидатів у депутати Ради.

Список "Батьківщини" очолила Надія Савченко (український офіцер), до п'ятірки також увійшли Юлія Тимошенко (лідер партії), Ігор Луценко (депутат Київської міської ради, боєць батальйону "Азов"), Сергій Соболєв (голова парламентської фракції) та Альона Шкрум (громадський діяч).

Також на сьогоднішньому засіданні ЦВК зареєструвала для участі у виборах партію "Громадянський рух" з виборчим списком із 34 осіб. Список партії очолює віце-президент адвокатського об'єднання "Ти і право" Анатолій Башловка.

Раніше реєстрацію на дострокові вибори у парламент пройшли партії "Громадянська позиція", "Відродження" та Комуністична партія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram