ГоловнаПолітика

У ЦВК впевнені, що вибори 26 жовтня відбудуться і на Донбасі

Проголосувати зможе вся Україна, крім Криму

У ЦВК впевнені, що вибори 26 жовтня відбудуться і на Донбасі
Фото: Макс Левин

У ЦВК не сумніваються, що позачергові вибори до Ради відбудуться 26 жовтня на всій території України, окрім Криму. Про це сьогодні заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На зустрічі з делегацією Альянсу європейських консерваторів і реформістів (АЄКР) на чолі з його генеральним секретарем Деніелем Ханнаном Охендовський заявив, що ЦВК відкидає можливість перенесення позачергових парламентських виборів. Голова ЦВК підкреслив, що комісія таке питання "навіть не розглядає".

"Позачергові парламентські вибори призначені на 26 жовтня 2014 року. І ми не маємо жодних сумнівів, що вони відбудуться саме в цей день на всій території України. Винятком буде лише тимчасово окупована територія Криму і Севастополя, де відповідно до закону вибори не проводяться", - заявив він.

Глава ЦВК також зазначив, що комісія відкидає дискримінацію за реєстрацією кандидатів у народні депутати та участю у виборах опозиційних політичних сил та окремих кандидатів, які будуть балотуватися в одномандатних виборчих округах. Крім того, він акцентував увагу на рівності доступу до засобів масової інформації з метою проведення передвиборчої агітації всіх політичних партій і кандидатів-мажоритарників.

У свою чергу Деніел Ханнан зазначив, що проведення демократичних виборів в Україні надзвичайно важливе як для АЄКР, так і для Європейського парламенту і всього європейського співтовариства. І, на його переконання, український Центрвиборчком зможе ефективно та якісно забезпечити проведення позачергових парламентських виборів, згідно з вітчизняним законодавством і міжнародними стандартами.

Нагадаємо, громадянська мережа "Опора" раніше заявляла, що без ускладнень дострокові парламентські вибори можна провести тільки в 9 виборчих округах Донбасу з 32, при цьому проголосувати зможуть менш як 40% виборців у Донецькій та Луганській областях. На території, зайнятій терористами, робота окружних виборчих комісія ускладнена або зовсім неможлива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram