ГоловнаПолітика

Екс-регіонала Москаленка звинуватили у передачі "Межигір'я" Януковичу

Громадські працівники закидають нардепу масштабні земельні махінації

Екс-регіонала Москаленка звинуватили у передачі "Межигір'я" Януковичу
Фото: LB.ua

Громадські організації Вишгорода Київської області звернулися до Генпрокурора України та міністра внутрішніх справ з вимогою провести неупереджене розслідування причетності народного депутата України Ярослава Москаленка до передачі "Межигір'я" екс-президенту України Віктору Януковичу.

Про це заявив голова вишгородського міського осередку організації "Сила людей" Артем Глущенко, пише Ukranews.

"Суспільство Вишгорода глибоко турбує, що після усунення Януковича від управління державою його прислужники досі залишаються депутатами і спокійно гуляють на волі. Йдеться про нардепа Ярослава Москаленка, завдяки якому Янукович і його компанії отримали контроль над заповідними землями Межигір'я. Ми очікуємо оперативної реакції Генпрокуратури і МВС. Правоохоронці повинні негайно перевірити документи за підписом Ярослава Москаленка на посаді голови Вишгородської РДА", - сказав він.

"Ми нагадуємо виборцям Москаленка, що своє прислужництво режиму "Баті" він продовжив у злочинній команді колишнього голови Київської ОДА Анатолія Присяжнюка. Вишгородська громада добре бачить пристосуванців, вони повинні не тільки вибачитися за служіння Януковичу, а й понести персональну відповідальність за дерибан межигірського заповідника. За заслуги перед "Сім'єю" Ярославу Москаленку дозволяли отримувати у власність великі земельні наділи за копійчаною вартістю", - стверджує Артем Глущенко.

Раніше ЗМІ повідомляли про причетність Ярослава Москаленка до низки земельних скандалів на Київщині. Зокрема, LB.ua повідомляв, що дружині депутата вдавалося купувати землю під Києвом за 57 копійок за квадратний метр.

За словами "свободівця" Юрія Левченка, така земельна схема не нова. Таким же чином оцінювалися землі резиденції "Межигір'я".

Ярослав Москаленко з квітня 2010 року очолював Вишгородську райдержадміністрацію, а у серпні 2010 року був призначений першим заступником голови Київської ОДА. На парламентських виборах 2012 року його обрали депутатом Верховної Ради України від Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram