ГоловнаПолітика

Азаров допускає зміну скандальних законів

Проте прем'єр вважає їх такими, як у Європі

Азаров допускає зміну скандальних законів
Фото: http://www.kmu.gov.ua/

Прем'єр Микола Азаров на зустрічі з генсекретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом у Давосі заявив, що українська влада готова вносити поправки у закони від 16 січня.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Ми готові з вашими експертами обговорити зміст законів, ухвалених 16 січня поточного року. На нашу думку, неупереджене експертне обговорення має переконати наших партнерів у тому, що ці норми цілком відповідають нормам, що містяться в законодавстві європейських країн. Також ми хотіли б, щоб наші партнери зрозуміли, що  ухвалення цих законів продиктоване ситуацією в Україні, необхідністю зупинити ескалацію насильства і протиправних дій стосовно законних держави і громадян України", - сказав Азаров.

"Ми готові вносити поправки, де це необхідно. Але треба зважати на головну мету, якої зараз необхідно досягти: негайно припинити насильство, ізолювати бойовиків від суспільства і почати політичне врегулювання проблем, включно, якщо буде потрібно, зі зміною виборчого законодавства та конституційних повноважень органів влади", - заявив прем'єр.

Азаров також заявив, що опозиції необхідно негайно визначитися, на чиєму вона боці - "держави і конституційного ладу чи на боці екстремістів".

"Це є відправною точкою для визначення сторін і змісту політичного діалогу", - переказує прес-служба уряду слова Азарова.

Турбйорн Ягланд підтримав пропозицію провести правову експертизу й обговорення з українською стороною ухвалених законів.

"Рада Європи готова надати висновки щодо відповідності цих законів європейським нормам і конвенціям", - заявив Генсек Ради Європи.

Сторони домовилися негайно розпочати відповідні консультації на рівні експертів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram