ГоловнаПолітика

Азаров не вірить у високий рівень корупції в Україні

Transparency International для прем'єра - "якась організація".

Азаров не вірить у високий рівень корупції в Україні
Фото: EPA/UPG

Прем'єр Микола Азаров вважає, що оцінки Transparency International про дуже високий рівень корупції в Україні такими, що не заслуговують на довіру.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

"У об'єктивність цієї організації, я скажу однозначно, не вірю. І я не можу навіть уявити собі, щоб Україна була в світі на такому місці", - сказав Азаров.

Він висловив сумнів у достовірності тих даних, за якими роблять висновки експерти цієї організації.

Водночас він зазначив, що проблема корупції в Україні дійсно є.

"Проблема є, вона реальна. Вона повинна турбувати не представників якоїсь організації, мені невідомої, а повинна цікавити нас", - сказав Азаров.

Варто зазначити, що напередодні глава представництва Transparency International в Україні Олексій Хмара вийшов зі складу Національного антикорупційного комітету при Президентові через незгоду з корупційним законом про держзакупівлі.

Нагадаємо, 1 грудня 2011 року неурядова організація Transparency International, яка базується в Берліні, оприлюднила доповідь про рівень корупції, в якому Україна посіла 152-е місце з рейтингом 2,3 бала. 2010 року Україна була на 134-му місці.

Індекс сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index, CPI), який розраховується фахівцями Transparency International, визначає рівень корупції в держсекторі - від "0" (високий рівень корупції) до "10" (корумпованих чиновників майже немає).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram