ГоловнаПолітика

Ківалов підготував реформу Європейського суду

Депутат виконав доручення ПАРЄ.

Ківалов підготував реформу Європейського суду
Фото: Макс Левин

Нардеп від Партії регіонів Сергій Ківалов обіцяє не пізніше, ніж через два місяці представити в Європі проект реформування Європейського Суду з прав людини.

Про це повідомляє прес-служба Ківалова, який представляє Верховну Раду у Комітеті ПАРЄ з юридичних питань та прав людини.

ПАРЄ раніше доручила Ківалову розробити пропозиції для оптимізації роботи ЄСПЛ.

"Робота над доповіддю практично завершена, - повідомив Ківалов. - Вона, згідно з процедурою ПАРЄ, тривала близько двох років, і працювали над нею провідні українські фахівці в різних галузях права".

Серед основних положень реформи ЄСПЛ Ківалов назвав зміну підрахунку скарг від країн.

"Сьогодні порівнюють тільки фактичну кількість скарг, що надійшли в ЄСПЛ від тієї чи іншої країни - пояснив Ківалов, - не беручи до уваги кількість населення у цих країнах. На мій погляд, це не зовсім коректний підрахунок. Адже якщо прийшло сто скарг, наприклад, від маленької Албанії , і така сама кількість від гігантської Росії - це різні показники. Можливо, треба підраховувати співвідношення кількості скарг, наприклад на 10 тисяч населення".

Нагадаємо, Україна входить до п'ятірки держав, що лідирують за кількістю звернень до Європейського суду з прав людини, поступаючись лише Росії, Туреччині і Румунії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram