ГоловнаПолітика

Фельдман хоче підтримати соціальні підприємства

Депутат зареєстрував законопроект у ВР.

Фельдман хоче підтримати соціальні підприємства
Фото: www.ihrpex.org

Народний депутат Олександр Фельдман зареєстрував законопроект "Про соціальні підприємства".

Головною метою законопроекту є створення інституційних засад для функціонування соціального підприємництва та розвитку "недержавного" сектору політики соціального розвитку та соціального захисту.

Соціальним підприємством визначається суб'єкт господарської діяльності, створений юридичними або фізичними особами, пріоритетом діяльності якого є досягнення соціальних результатів, зокрема, у сфері охорони здоров'я, освіти, науки, культури, навколишнього середовища, надання соціальних послуг, а також підтримка соціально незахищених категорій населення (безробітних, малозабезпечених, осіб похилого віку, інвалідів та ін).

Фельдман пропонує вважати соціальними підприємствами такі, де: не менш ніж половина працівників належать до соціально незахищених категорій населення, більш ніж половина одержувачів послуг підприємства є соціально незахищеними, де виробництво і реалізацію продукції особам із-посеред соціально незахищених категорій здійснюють за собівартістю, інвестиції спрямовують на реалізацію соціально значущих проектів.

Право надавати статус соціального підприємства пропонують довірити Міжвідомчій комісії з питань державної підтримки соціальних підприємств. Отримання статусу соціального підприємства дає право на державну підтримку у вигляді пільг з оподаткування, ведення інвестиційної діяльності, вирішення земельних питань, поворотної та безповоротної фінансової допомоги, кредитів, сприяння в отриманні замовлень і виконанні державних цільових програм, у працевлаштуванні соціально незахищених категорій населення. Окремим розділом передбачено норми контролю та відповідальності за порушення встановлених зобов'язань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram