ГоловнаПолітика

Британські ЗМІ перебільшили проблему расизму в Україні, - Фельдман

Депутат вважає, що Україну намагаються показати європейцям у негативних тонах.

Британські ЗМІ перебільшили проблему расизму в Україні, - Фельдман
Фото: ТСН

Проблема расизму існує в Польщі та в Україні, як і у всіх європейських країнах, але її масштаби сильно перебільшили британські ЗМІ.

Про це заявив народний депутат, засновник "Інституту прав людини, протидії ксенофобії та екстремізму" Олександр Фельдман.

За словами Фельдмана, багато європейських ЗМІ тенденційно підходять до оцінок процесів в Україні, намагаються знайти і роздмухати будь-який негатив. Хоча насправді в Україні проблем не більше, ніж у Великобританії.

"У нас немає такого рівня ісламофобії, як у Великобританії. У нас немає такої кількості скінхедів, як у Великобританії, яку вважають батьківщиною цього руху. У нас немає гучних злочинів на національному та расовому ґрунті, як у Великобританії тощо", - заявив депутат.

"Я вбачаю в таких оцінках України одну дуже небезпечну тенденцію, а саме - спробу фольклоризувати Україну в негативних тонах в очах європейської громадської думки. Україну вже сьогодні в масовій культурі асоціюють або з Чорнобилем, або з незаконною торгівлею зброєю та ядерними речовинами. Є багато голлівудських фільмів, в яких нашу країну згадують тільки в такому контексті. Мені дуже не хотілося б, щоб така стихійна міфотворчість зробила Україну об'єктом для іронії європейців", - наголосив депутат.

Фельдман вважає, що Україна отримала такий імідж незаслужено.

"Ми не заслуговуємо іміджу такої країни, де нібито розгулюють по вулицях фашисти, на кожному розі продають ядерні матеріали, половина країни працює в індустрії секс-послуг, а все працездатне населення або відбуває тюремне покарання, або краде. Це абсолютно штучні та несправедливі шаблони. В очах європейського обивателя може скластися помилкова думка, нібито найбільш нормальними та близькими Європі по духу людьми, в Україні є лише представники сексуальних меншин, гноблені колишніми комуністами, КДБ і розкрадачами російського газу", - заявляє Фельдман.

Нагадаємо, в березні Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) і мережа "Футбол проти расизму в Європі" (FARE) заявили про намір моніторити прояви расизму під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram