ГоловнаПолітика

Янукович дозволив передачу мереж водо-і газопостачання в комунальну власність

Президент підписав відповідний закон.

Янукович дозволив передачу мереж водо-і газопостачання в комунальну власність
Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович підписав закон, що дозволяє безкоштовну передачу мереж водопостачання та газопостачання з державної власності в комунальну.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Законом вносяться зміни до закону "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" в частині доповнення списку об'єктів, передача яких з державної власності в комунальну здійснюється безкоштовно.

Зокрема до нього вносяться об'єкти інженерної інфраструктури водопровідно-каналізаційного та газового господарства (враховуючи мережі, споруди, обладнання), пов'язані з постачанням споживачам води, газу, відведенням та очищенням стічних вод, а також об'єкти благоустрою населених пунктів, водогосподарські та гідротехнічні споруди, інженерної інфраструктури меліоративних систем та її окремих об'єктів (крім інфраструктури загальнодержавних меліоративних систем та її об'єктів).

Окрім того, список доповнено нерухомим майном для розміщення органів місцевого самоврядування (у разі відсутності у них власних приміщень) та розвитку мережі закладів освіти, культури та охорони здоров'я.

При цьому для безкоштовної передачі вищезазчначених об'єктів встановлено умову, за якої органи місцевого самоврядування беруть зобов'язання використовувати їх за цільовим призначенням та не відчужувати такі об'єкти в приватну власність.

Законом визначено, що не можуть передаватися з державної в комунальну власність цілісні майнові комплекси казенних підприємств, списане майно підприємств, не зареєстровані у встановленому законом порядку об'єкти (крім тих, які звільняються при реформуванні Збройних сил об'єктів житлофонду).

Також не можуть передаватися в комунальну власність об'єкти, будівництво яких триває за рахунок державних капітальних інвестицій (заборона діє до введення їх в експлуатацію), а також об'єкти, щодо яких прийнято рішення про приватизацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram