ГоловнаПолітика

Турчинов розповів, чому взяв у радники Слюсарчука

Політик вимагає допитати Ющенка, Табачника і Януковича у справі "доктора Пі".

Турчинов розповів, чому взяв у радники Слюсарчука
Александр Турчинов
Фото: Макс Левин

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що Андрій Слюсарчук став його радником за рекомендацією одного із заступників голови секретаріату Віктора Ющенка.

Про це він заявив на брифінгу після відвідин Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ, повідомляє сайт "Батьківщини".

Турчинов зазначив, що здивований темою допиту, "яку вони не побажали зазначити в повістці - про те, що в моєму апараті першого віце-прем'єра кілька місяців працював Андрій Слюсарчук (так званий "доктор Пі")".

Турчинов зазначив, що такий факт дійсно був.

"На прохання високих чиновників секретаріату президента Ющенка я взяв цю людину, яка назвалася молодим вундеркіндом, професором, доктором наук, розповідала, що дуже серйозно може допомогти в питанні реабілітації жертв надзвичайних ситуацій", - повідомив політик, додавши, що бачив цю людину лише кілька разів.

Турчинов нагадав, що тоді Секретаріат президента працював над створенням Інституту мозку, де мав працювати Слюсарчук, "але із секретаріату попросили цю особу тимчасово взяти в Кабмін".

Разом із тим Турчинов зазначив, що, за словами слідчих, "ані Ющенко, який займався створенням Інституту мозку, ні Табачник, який присвоїв Слюсарчукові звання професора, не допитувалися в цій справі". Також не допитували Віктора Януковича, який нагороджував "доктора Пі" державними преміями, додав Турчинов.

Він повідомив, що порекомендував слідчим з'ясувати обставини підписання указу президента про створення Інституту мозку і встановити, за які видатні наукові праці Янукович нагородив Слюсарчука державною премією.

"Цей допит - це спроба відволікти увагу від реальної роботи, зокрема, від підготовки до проведення Форуму Об'єднаної опозиції, який має відбутися в суботу", - сказав Турчинов.

"Жодних компрометувальних запитань вони не змогли знайти і поставити. Але часу шкода", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram