ГоловнаПолітика

Попов: Київ гідно відзначив День Перемоги

Участь у заходах взяли 700 тисяч киян і гостей міста.

Попов: Київ гідно відзначив День Перемоги
Фото: Макс Левин

Понад 700 тисяч киян і гостей міста-героя Києва приєдналися до загальнодержавних і загальноміських заходів, присвячених 67-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. Мітинги-реквієми, церемонії покладання квітів, концерти і народні гуляння відбулися у всіх районах міста. У традиційних заходах у парку Вічної Слави та на Майдані Незалежності взяли участь Президент України Віктор Янукович, представники уряду та Верховної Ради, глава КМДА Олександр Попов, ветерани та всі бажаючі.

Глава столичної адміністрації о 8 ранку 9 травня взяв участь в урочистій ході та церемонії покладання квітів і вінків до кургану "Безсмертя", що в парку "Перемога" в Дніпровському районі міста. Водночас святкові заходи розпочалися в усіх районах столиці.

О 9:20 Олександр Попов разом з представниками Адміністрації Президента, уряду і народними депутатами супроводжував главу держави під час традиційного покладання квітів до могили Невідомого солдата і до пам'ятника тричі Героя Радянського Союзу, маршалу авіації Івану Кожедубу, що в парку Вічної Слави.

О 10:00 за участю вищого керівництва держави і Києва розпочалися урочистості на Майдані Незалежності. Тут ветеранів Великої Вітчизняної війни вшанували святковим концертом, під час якого лунали воєнні пісні.

Святковий військово-історичний парад "Незабутнє" з показовими виступами силовиків і військової техніки, а також запалення Вогню Слави о 12:00 відбулося в Меморіальному комплексі "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років".

У церемонії взяв участь голова КМДА Олександр Попов. У супроводі зведеного духового оркестру Генерального штабу ЗСУ територією музею пройшла історична військова техніка і піші колони у військовій формі часів ВВВ. Кияни та гості міста на власні очі побачили військові машини-переможці: "Віліс" командирський, ГАЗ-67 з гарматами, РК "Катюша" ЗІС-6, "Студебекер" з гарматами ЗІС-3 та інші. Продовжилося святкування концертною програмою "Пісні перемоги". Протягом 5-ти годин кілька десятків тисяч киян пригощали солдатською кашею та розважали піснями юнацтва ветеранів, щоб відчути дух Перемоги зміг кожен.

Кульмінацією 67-го Дня Перемоги традиційно став вечірній концерт на Майдані Незалежності за участі зірок української естради: Олега Скрипки, Тіни Кароль, Потапа і Насті, відомих груп. З головної сцени країни привітав киян та гостей міста з Днем Перемоги глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

"За нашими даними понад 700 тисяч киян і гостей столиці взяли участь у святкових заходах. Це свідчить про велику повагу до солдата-героя, солдата-переможця, про те, що ми зберігаємо пам'ять про загиблих. Ми повинні передати цю пам'ять наступним поколінням. Я дуже радий, що свято відбулося на високому рівні", - сказав глава КМДА.

Фінальним акордом свята став феєрверк, який вибухнув в небі над головною площею столиці, тут День Перемоги відзначало майже 50 тисяч киян і гостей міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram