ГоловнаПолітика

Карпачовій запропонували місце Лутковської

Екс-омбудсмен обіцяла подумати.

Карпачовій запропонували місце Лутковської
Фото: http://news.bigmir.net

Екс-омбудсмен Ніна Карпачова розповіла, що після звільнення з посади їй запропонували зайняти місце Валерії Лутковської (урядовий Уповноважений у справах Євросуду з прав людини) і місце в списку Партії регіонів.

Про це вона розповіла в інтерв'ю газеті "Комсомольская правда в Украине".

"До кінця травня я офіційно у відпустці. На сьогодні мені надійшло дві пропозиції. Перша - від Президента: зайняти пост Лутковської, тобто представляти інтереси України в Європейському суді. Але для мене це морально неприйнятно, оскільки пов'язано не із захистом прав людини, а із захистом інтересів держави. Друга пропозиція полягала в тому, щоб іти за списком Партії регіонів. Там не вистачає жінок, а авторитетних - тим паче", - розповіла Н. Карпачова.

Відповідаючи на запитання, чи дала вона згоду, колишній омбудсмен відповіла: "Ми не обговорювали це на предмет категоричної згоди чи відмови. Мені запропонували подумати, і я рішень ніяких не приймала".

Нагадаємо, Ніну Карпачову змінила Валерія Лутковська. За її обрання проголосували 252 народні депутати. Лутковська офіційно заступила на посаду 24 квітня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram