ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС виділить Україні €26 млн на розвиток сільського господарства та малого фермерства

Допомога буде спрямована на підтримку земельної реформи.

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба і єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Олівер Варгеї підписали угоду на €26 млн, які будуть спрямовані на підтримку розвитку сільського господарства і малого фермерства.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У пояснювальній записці до документа йдеться, що метою підписання цієї Угоди є залучення допомоги ЄС для сприяння розвитку "більш інклюзивного і конкурентоспроможного аграрного сектору, орієнтованого на зростання і сталий розвиток малих і середніх фермерських господарств та малих і середніх підприємств".

Зазначається, що ця допомога ЄС буде спрямована "на підтримку земельної реформи шляхом об'єднання державного земельного кадастру та державного реєстру майнових прав, реформи установ та системи землекористування. Крім того, ці кошти сприятимуть проведенню інституційних та галузевих реформ у сфері сільського господарства та розвитку сільських територій".

Крім того, кошти будуть спрямовані на "зміцнення цільового ланцюжка вартості в сільському господарстві та забезпечення доступу малих фермерських господарств до фінансування шляхом введення грантових програм".

Нагадаємо, Європейський Союз також сьогодні підтвердив виконання Україною умов для отримання другого траншу макрофінансової допомоги у розмірі 500 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram