ГоловнаЕкономікаФінанси

Гончарук запропонував Японії інвестувати в зону відчуження ЧАЕС

Український прем'єр зустрівся з японською делегацією.

Гончарук запропонував Японії інвестувати в зону відчуження ЧАЕС
Алексей Гончарук
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зустрівся з делегацією з Японії на чолі з керівником японсько-української парламентської ліги дружби Еїсуке Морі і запропонував інвестувати кошти в Чорнобильську зону відчуження.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Будемо раді, якщо Японія буде нашим партнером у цьому питанні. Це прекрасна можливість привернути увагу до важливості питання безпеки атомних електростанцій", - сказав Гончарук.

Морі тим часом зазначив, що безпека ядерної енергетики повинна стати одним з ключових напрямків двостороннього співробітництва. Він також висловив надію, що ця зустріч стане початком спільної діяльності у сфері енергетики.

Сторони також обговорили питання можливої співпраці у сфері інформаційних технологій. На думку Морі, саме вектор IТ може стати поштовхом для розвитку України. "У мене сформувалося враження, що розвиток цієї сфери відкриває майбутнє вашої країни", - сказав він.

Фото: kmu.gov.ua

Гончарук додав, що сьогодні IТ-індустрія - одна з найпрогресивніших в Україні. "Один із пріоритетів діяльності нашого уряду - розвиток IТ. Ми були б раді розглянути можливість поділитися з вами досвідом", - сказав голова українського уряду.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський підписав указ про розвиток туризму в Чорнобильській зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram