ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін підтвердив імовірність дострокового припинення роботи місії МВФ

Підставою стане розпуск парламенту і відставка прем'єра.

Кабмін підтвердив імовірність дострокового припинення роботи місії МВФ
Фото: Владислав Мусиенко

Кабінет Міністрів офіційно підтвердив, що місія Міжнародного валютного фонду може достроково припинити роботу в Україні,але поки що переговори тривають.

Про це сказав міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко на форумі "Відповідальність, довіра, інклюзивність: бачення реформ завтрашнього дня. Пропозиції громадянського суспільства", йдеться на сайті Кабміну.

При цьому агентство "Інтерфакс-Україна" наводить цитату Саєнка, з якої випливає, що місія покине Київ. "МВФ, враховуючи, що дійсно об'єктивний розпуск Верховної Ради і несформований новий уряд, припинив місію в Україну", - заявив Саєнко.

Як пояснило агентству поінформоване джерело, знайоме з перебігом переговорів між Фондом і Україною, експерти МВФ у цей час продовжують роботу в Києві, проте неможливість здійснення запланованого перегляду програми stand by в умовах заявленого розпуску Ради і відставки уряду змушує переглянути статус візиту.

Нагадаємо, місія МВФ розпочала роботу в Україні 21 травня. Від результатів її візиту залежить отримання Україною другого траншу в рамках нової кредитної програми stand by.

Уранці 22 травня агентство "Українські новини" з посиланням на джерело повідомило, що місія МВФ скоротить графік роботи в Україні і "сьогодні або завтра" повернеться до Вашингтона через розпуск парламенту. Однак представництво МВФ в Україні після цього повідомило, що експерти фонду продовжують свої зустрічі з представниками влади.

Візит місії мав тривати два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram