ГоловнаЕкономікаДержава

В Івано-Франківську ввели безконтактну оплату за проїзд

Мобільні термінали дозволяють платити карткою або будь-яким NFC-пристроєм.

В Івано-Франківську ввели безконтактну оплату за проїзд
Фото: facebook.com/ruslan.martsinkiv

У комунальному транспорті Івано-Франківська з'явилася можливість оплати за проїзд безконтактною платіжною карткою або будь-яким NFC-пристроєм з функцією безконтактних платежів, у тому числі смартфоном з Apple Pay або G Pay.

Про це повідомила прес-служба Ощадбанку, який став одним з партнерів проекту.

Мобільні термінали встановлено поки що лише біля водіїв у тролейбусах Graf & Stift. Пізніше планують встановити термінали і стаціонарні валідатори в інших транспортних засобах івано-франківського КП "Електроавтотранс".

"Ми першими в Україні ввели sms-квиток, а сьогодні ми одними з перших починаємо приймати безконтактні платіжні картки. Так ми продовжуємо розвивати концепцію «Івано-Франківськ smart city» і до 1 червня 2019 року хочемо максимально перейти до впровадження «електронного квитка»", - заявив мер міста Руслан Марцинків.

Платежі карткою в комунальному транспорті також доступні в Житомирі, Тернополі та Чернігові.

"Електроавтотранс" планує у 2019 році перейти на електронні картки для проїзду терміном на місяць, на добу, на 60 хвилин (вартість буде дорівнює одній поїздці). Одноразові паперові квитки залишаться, але проїзд за ними буде в півтора рази дорожчим від тарифу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram