ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" і ЄБРР домовилися про співпрацю щодо скорочення викидів метану

"Меморандум стане першою сходинкою до реалізації програми скорочення викидів метану уздовж усього ланцюжка постачання газу".

"Нафтогаз" і ЄБРР домовилися про співпрацю щодо скорочення викидів метану
Фото: EPA/UPG

НАК "Нафтогаз України" підписав меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Міністерством екології та природних ресурсів України про взаєморозуміння щодо скорочення викидів метану в ланцюжках постачання газу в Україні.

Про це повідомляють на сайті "Нафтогазу".

Церемонія підписання відбулася у понеділок у Києві в рамках 9-го Міжнародного Форуму з енергетики для сталого розвитку.

"Меморандум стане першою сходинкою до реалізації Програми скорочення викидів метану вздовж усього ланцюжка постачання газу (видобування, транспортування, розподіл). Цілями майбутньої програми є: підвищення точності вимірювання викидів метану; запровадження ефективної системи інвентаризації викидів метану, процедур регулярної звітності; розробка дорожньої карти скорочення викидів метану; діалог з метою покращення політики та підходів до скорочення викидів метану", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Нафтогаз" бере активну участь у реалізації природоохоронних програм за участю ЄБРР та Світового Банку, спрямованих на реалізацію європейських Директив 2003/87/ЄС та 2010/75/ЄС, впровадження кращих міжнародних стандартів і політик.

"Екологічна політика, зменшення забруднення навколишнього середовища є важливою складовою стратегії розвитку групи Нафтогаз. Ми поділяємо концепцію чистого світу для майбутніх поколінь і постійно нарощуємо інвестиції в охорону навколишнього середовища, зменшення викидів та профілактику техногенних ризиків. Тісна співпраця з європейськими партнерами дозволяє координувати зусилля та посилювати ефективність нашої роботи", - зазначив глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Нагадаємо, ЄБРР має намір надати "Нафтогазу" $100 млн на закупівлю газу.

У 2015-2017 роках ЄБРР надавав "Нафтогазу" по 300 млн доларів на закупівлю газу. Українська компанія могла сплачувати й знову позичати гроші у межах встановленої суми, щоб фінансувати авансові закупівлі газу перед опалювальним періодом. Протягом трьох років "Нафтогаз" закупив за ці гроші 5,3 млрд кубометрів газу на західному кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram