ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" розпочала випробування першого локомотива General Electric

Тризуб" проїде 150 км у складі вантажного поїзда на ділянці Кременчук-Ромодан.

У четвер, 8 листопада, "Укрзалізниця" почне випробування першого локомотива ТЕ33АС "Тризуб", який виготовила американська компанія General Electric для України.

Про це написав у фейсбуці в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов.

"Уже завтра перший тепловоз GE вийде на колії. Це будуть пробігові випробування в реальних умовах на українській залізниці. "Тризуб" проїде відстань в 150 км у складі вантажного поїзда на ділянці Кременчук-Ромодан. Керуватиме новим тепловозом локомотивна бригада з депо Мелітополь, хлопці вивчали особливості експлуатації ТЕ33АС у Казахстані", - повідомив Кравцов.

Він також показав фото локомотива у новому розфарбовуванні.

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

Нагадаємо, 23 лютого УЗ і GE Тransportation підписали рамковий договір про 15-річне партнерство з оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Він передбачає поставку до 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року і їх довгострокове технічне обслуговування.

За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ) УЗ до кінця першого кварталу 2019 роки отримає 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк. Станом на початок листопада в Україну доставили 15 локомотивів. Решта очікуються у першому кварталі 2019 року.

Партія локомотивів, яку поставить General Electric у співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом - найбільша в історії незалежної України.

Локомотиви General Electric для України отримали назву "Тризуб".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram