ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні завершується осіння посівна, - Мартинюк

Озимі були посіяні в оптимальні терміни.

В Україні завершується осіння посівна, - Мартинюк
Фото: Владислав Мусиенко

В Україні закінчуються осінні польові роботи: озимі зернові посіяно на площі 7,2 млн. га. Це очікуваний результат, який станом на 05.11.2018 року перевищив минулорічні результати на 150 тис. га. Про це написав на своїй сторінці у Facebook перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

За його словами, структура посівних площ залишилась у звичних пропорціях, а саме: продовольча і фуражна пшениця - 6,2 млн. га, ячмінь - 0,873 млн. га, жито - 0, 15 тис. га.

Озимі були посіяні в оптимальні терміни, ґрунти мали достатній рівень зволоження, щоб забезпечити необхідні умови не тільки для посіву, але і для росту рослин та їх розвитку.

Осіння посівна була повністю забезпечена матеріально-технічними ресурсами, рівень яких був навіть вищим від необхідного. На весь комплекс польових робіт використали 776 тис. тонн мінеральних добрив, що становить 108% від заявленої кількості поживних речовин, зокрема фосфорних добрив - 207 тис. тонн, що становить 109% від заявки.

За словами Максима Мартинюка, через тиждень будуть отримані перші дані про стан посіяних озимих культур. На сьогодні триває збір кукурудзи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram