ГоловнаЕкономікаФінанси

У Фонду гарантування вкладів вкрали офіс Платинум Банку в Одесі

Оціночна вартість об'єкта сягає 144 млн гривень.

У Фонду гарантування вкладів вкрали офіс Платинум Банку в Одесі
Фото: uc.od.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявив, що в нього вкрали один із найбільш ліквідних активів Платинум Банку — 11 тис. кв. м нежитлової нерухомості, яка розташовується в самому центрі Одеси (вул. Шевченка, 4А), оціночною вартістю 144 млн грн.

Про це йдеться на сайті ФГВФО.

За даними Фонду, з Реєстру речових прав на нерухоме майно без будь-яких пояснень вилучено запис про право власності на об'єкт ПАТ "Платинум Банк". 

Після чого майно перереєстрували на людину на ім'я Садигов Фаміл Тофік Огли, який передав права на майно банку юридичній особі ТОВ "Тофік Садиг", створеному рівно за день до операції.

Легітимізувала шахрайство, повідомляє фонд, реєстратор комунального підприємства Березанської сільради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації" Наталія Грицай.

Керівником компанії, яка в результаті угоди стала "власником" нерухомості, є Давид Марабян. Особу з таким самим ім'ям внесено в базу даних сайту "Миротворець" як бойовика незаконних збройних формувань під позивним "Вірмен".

"За попередньою інформацією, яка може бути уточнена, за спробами позбавити банк права власності на майно стоять наближені до колишніх акціонерів банку особи", - йдеться в повідомленні.

ФГВФО і ліквідатор банку готують скаргу до Міністерства юстиції з вимогою в оперативному порядку відновити право власності на майно за ПАТ "Платинум Банк".

Нагадаємо, 24 лютого 2017 року Національний банк України вирішив ліквідувати ПАТ "Платинум Банк" за пропозицією Фонду гарантування вкладів.

Трохи раніше, 11 січня, Платинум Банк було визнано неплатоспроможним через невиконання його власниками програми докапіталізації фінустанови.

На 10 січня 2017 року фізичними особами-власниками істотної участі в ПАТ "Платинум Банк" були Борис Кауфман і Григорій Гуртовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram