ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" планує відновити сполучення між Києвом і Берліном

Пряме залізничне сполучення з Німеччиною планують відновити наступного року.

"Укрзалізниця" планує відновити сполучення між Києвом і Берліном
Фото: Александр Рудоманов

ПАТ "Укрзалізниця" планує відновити залізничне сполучення між Києвом і Берліном.

Про це сказав в п'ятницю, 28 вересня, в.о. голови правління ПрАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов після урочистого відправлення в перший рейс поїзда "Чотири столиці" № 31/32 Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига, повідомляє Укрінформ.

"Це питання не одного дня. Нам довелося досить довго працювати над введенням маршруту "Чотири столиці". Але я б хотів відновити сполучення між Києвом і Берліном. Це поїзд, який не курсує вже багато років, але раніше мав досить високу популярність", - зазначив Кравцов.

Він висловив надію, що "Укрзалізниця" зможе відновити пряме залізничне сполучення з Німеччиною вже  наступного року. "Ми будемо працювати, щоб протягом наступного року дати можливість українцям подорожувати і в цю столицю", - сказав керівник компанії.

За його словами, на сьогодні досить висока наповнюваність поїздів, які курсують в європейські країни, тому є сенс і економічна основа для розширення залізничного сполучення.

Кравцов також повідомив, що Укрзалізниця планує до кінця року вирішити всі технічні моменти і запустити новий поїзд "Мукачево - Будапешт". Очікується, що маршрут цього поїзда проляже через Ніредьгазу і Дебрецен, час в дорозі становитиме близько 6 годин.

Раніше 28 вересня з Києва в перший рейс вирушив новий поїзд "Чотири столиці" № 31/32 Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига.

З відкриттям цього маршруту з України в країни Європи загалом курсують 19 пар пасажирських поїздів. Пасажири мають можливість безкоштовно подорожувати залізницею в 8 країн Євросоюзу: Польщу, Словаччину, Угорщину, Румунію, Болгарію, Австрію, Литву і Латвію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram