ГоловнаЕкономікаБізнес

Країни-лідери світової економіки будуть представлені на форумі в Харкові - Світлична

Завтра в Харкові відкривається 10-й міжнародний економічний форум.

10-й Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який відбудеться в Харкові 29 вересня, зібрав представників провідних економік світу.

Топ-10 економічно розвинених країн - США, Китай, Японія, Німеччина, Великобританія, Франція, Індія, Бразилія, Італія, Канада - візьмуть участь в обговореннях та підписання міжнародних контрактів в рамках наймасштабнішого економічного форуму Східної Європи.

Напередодні форуму голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична провела зустріч з  делегацією. «Зустрічаємо гостей, обговорюємо співробітництво, намічаємо подальші плани. Харківщина стає центром міжнародних зустрічей і авторитетним регіоном у світовій спільноті», - так резюмувала сьогоднішні робочі зустрічі голова ХОДА на своїй сторінці в соціальній мережі.

Зокрема, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Сумі подякував Юлії Світличній за запрошення на економічний форум, відзначивши, що торішній захід приніс конкретні результати.

«З 2016 року експорт харківських підприємств до Японії збільшився майже на 50%. Але вважаю, що цей потенціал повністю не розкритий, є можливість більшої активізації двосторонніх відносин, - зазначила Світлична.

Під час робочої зустрічі з делегацією США, Радник Посольства США в Україні Джон Пол Шутте зазначив, що вже встиг ознайомитися з результатами розвитку сектора малого і середнього бізнесу Харківщини, які є показником економічного зростання області. «Я щасливий нашому партнерству і тим результатам, які воно принесло. Ви досягли хороших результатів, незважаючи на ризики, що стоять перед вашим регіоном. Упевнений, що подальша наша співпраця буде корисною і для вас, і для нас», - сказав радник. У регіоні реалізуються спільно з Посольством США ціла низка важливих проектів. Серед них - будівництво і запуск в роботу найбільшого в Україні екстериторіального ЦНАП, який надає близько 450 послуг і щодня обслуговує близько 2,5 тис. осіб.

Нагадаємо, що всього на форумі зголосилися взяти участь делегації 35 країн світу, також на форумі планується укласти угоди на суму близько 6 млрд грн і залучити близько 250 млн дол. США інвестицій в економіку регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram