ГоловнаЕкономікаДержава

Жителі сіл занепокоєні можливим закриттям поштових відділень, - Порошенко

Співробітники "Укрпошти" в селах роками розносять пенсію і соціальні виплати.

Жителі сіл занепокоєні можливим закриттям поштових відділень, - Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко відреагував на звернення громадян про скорочення відділень "Укрпошти" в сільській місцевості, і закликав підприємство не припиняти виплати пенсій через поштові відділення. Відповідну заяву оприлюднила сьогодні прес-служба глави держави.

Глава держави наголосив на неприйнятності таких рішень під час наради з міністром соціальної політики Андрієм Ревою, міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, в.о. гендиректора ПАТ "Укрпошта" Ігорем Смілянським та головою правління Пенсійного фонду Олексієм Зарудним.

Можливе скорочення відділень "Укрпошти" викликає серйозне занепокоєння у жителів сільської місцевості. "Їм стало відомо про плани скоротити відділення "Укрпошти" у селах, вони вважають це, і я хочу підтримати їх, категорично неприйнятним. Державні підприємства повинні виконувати певні соціальні функції", - наголосив президент.

Порошенко додав, що навіть недержавні підприємства мають соціальну відповідальність. "Коли ми залишаємо людей наодинці без важливої послуги - це неприйнятно і не може робитися в односторонньому порядку", - наголосив глава держави.

"Також з'явилася інформація про те, що станеться істотне здорожчання цих послуг (доставка пенсій через "Укрпошту", - ред), що або збільшить дефіцит Пенсійного фонду, або зменшить виплати пенсій. Я залюбки підтримаю будь-які ініціативи, які підвищують ефективність діяльності державних підприємств, але вважаю категорично неприйнятним, коли ми виймаємо останні копійки з кишені пенсіонера і за цей рахунок, так забезпечуємо виконання планових показників прибутковості", - зазначив глава держави.

Порошенко зазначив, що підтримує ініціативи щодо залучення нових сучасних методів роботи, зокрема, таких як інтернет-торгівля, і щодо послуг, де "Укрпошта" є монополістом.

Нагадаємо, раніше "Укрпошта"заявляла про намір закрити або об'єднати малі поштові відділення в регіонах, а за рахунок зекономлених коштів надати листоношам транспорт для виконання службових обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram