ГоловнаЕкономікаДержава

Шахтарі "Львіввугілля" добилися виплати зарплати за травень, заблокувавши дорогу

Львівська ОДА погодила виплату 30 млн гривень.

Шахтарі "Львіввугілля" добилися виплати зарплати за травень, заблокувавши дорогу
Фото: Національна поліція

У Львівській області шахтарі ДП "Львіввугілля" перекривали міжнародну трасу з вимогою виплатити заборгованість із зарплати. Про це повідомляє Zaxid.net.

Близько 50 шахтарів безперервно ходили пішохідним переходом біля села Воля-Висоцька, пропускаючи автомобілі тільки кожні 15 хвилин. Для забезпечення громадського порядку на місце акції прибули патрульні.

Одночасно гірники прийшли і під стіни Львівської облдержадміністрації, щоб узгодити питання виплати заробітної плати. До шахтарів вийшов перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. Під час спілкування з шахтарями першому заступнику подзвонив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик і повідомив, що сьогодні на виплату зарплати гірникам направлять 30 млн грн.

"До кінця тижня на виплату гірникам надійде ще 18 млн гривень. Сьогодні вдасться виплатити 88% заробітної плати за травень", - зазначив Ростислав Замлинський.

Замлинський виїхав до шахтарів, які перекрили дорогу, і трасу розблокували.

Нагадаємо, в лютому працівники трьох шахт ДП "Селідоввугілля" оголосили голодування в приміщенні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram