ГоловнаЕкономікаБізнес

"Браво" забере українських туристів з Тунісу за свій рахунок

Туроператор заборгував авіакомпанії 25 млн гривень.

"Браво" забере українських туристів з Тунісу за свій рахунок

Українська авіакомпанія "Браво" через сформовану заборгованість туроператора Oasis у розмірі 25 млн грн у понеділок виконає п'ять гуманітарних рейсів із Тунісу до Києва та Львова для доставки близько 850 пасажирів.

Про це повідомляє прес-служба авіакомпанії.

"Беручи до уваги той факт, що українські туристи виявилися заручниками ситуації, що сталася з причини як мінімум недобросовісних дій з боку туроператора, керівництво авіакомпанії "Браво" після проведення консультацій із Міністерством інфраструктури, Міністерством закордонних справ і Міністерством економіки прийняло рішення про початок виконання п'яти гуманітарних рейсів 2 липня 2018 року (три рейси до Києва, два - до Львова) за рахунок авіакомпанії з метою забезпечення доставки близько 850 пасажирів, які постраждали від дій туроператора в Україні", - сказано в повідомленні авіакомпанії.

Авіакомпанія зазначає, що фінансові зобов'язання - борги - туроператор Oasis нарощував упродовж двох років, і зараз сума становить 25 млн грн. Це, відповідно, призвело до вимушеного скасування рейсів і зміни в розкладі авіакомпанії.

"На цей момент ми робимо все можливе, щоб врегулювати розклад і в максимально короткі терміни здійснити всі заплановані рейси... Інформуємо, що докладний розклад рейсів буде опубліковано найближчим часом після узгодження всіх необхідних процедурних питань, пов'язаних із забезпеченням польотів", - заявили в компанії.

Нагадаємо, майже тисяча українських туристів уже третю добу не можуть вилетіти з Тунісу в Україну.

Напередодні міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував на 3 липня нараду з представниками авіакомпаній і туроператорів, щоб вирішити ситуацію із затримками туристичних рейсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram