ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ заблокувала повернення 28,8 млн гривень ПДВ підприємству, яке фінансувало ЛНР

Луганське підприємство перереєструвалося у Вінниці, щоб отримати бюджетні кошти.

СБУ заблокувала повернення 28,8 млн гривень ПДВ підприємству, яке фінансувало ЛНР
Фото: Lb.ua

Співробітники Служби безпеки України заблокували у Вінницькій області відшкодування податків у розмірі майже 30 млн грн підприємству з Луганської області, яке фінансує терористичну організацію "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Оперативники спецслужби встановили, що 2016 року у Вінницькій області перереєструвалося машинобудівне підприємство з Луганської області. Жодної діяльності за адресою реєстрації товариство не здійснювало - "виробництво" розмістилося в одному приміщенні з продовольчим магазином. Реальна виробнича діяльність здійснювалася на тимчасово окупованій території Луганщини. Власники заводу платили "податки" в так зване "Міністерство доходів і зборів "ЛНР". Територія підприємства також використовувалася російсько-терористичними угрупованнями як база для ремонту військової техніки і як навчальний центр бойовиків", - сказано в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували, що після реєстрації у Вінницькій області менеджмент підприємства почав судово-претензійну роботу для отримання з державного бюджету України 28,8 млн грн, нібито як надміру сплаченого в минулому ПДВ і податку на прибуток.

"Надалі кошти планувалося вивести в так звану "ЛНР", зокрема для фінансової підтримки незаконних збройних формувань. Правоохоронці також встановили, що у 2015 році менеджмент підприємства вже робив невдалу спробу безпідставного отримання бюджетних коштів на підконтрольній Україні території Луганщини", - йдеться в інформації.

За матеріалами СБУ Держказначейство і фіскальні органи заблокували виплату бюджетних коштів підприємству до моменту повернення тимчасово окупованих територій під контроль органів державної влади України.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.14 та ч.3 ст.258-5 Кримінального кодексу України, триває документування антидержавної діяльності посадових осіб підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram