ГоловнаЕкономікаДержава

Трудове рабство набуває масштабів катастрофи, - ЗМІ

За словами координатора проекту з протидії торгівлі людьми благодійного фонду "Карітас Харків" Ігоря Тридуби, нелегальне працевлаштування є надзвичайно ризикованим кроком.

Трудове рабство набуває масштабів катастрофи, - ЗМІ
архивное фото
Фото: Wojciech Matusik

Трудове рабство стало новим трендом, і проблема вже набуває масштабів катастрофи. Про це повідомляє "5 канал" в програмі розслідувань "Особливий погляд". За словами координатора проекту з протидії торгівлі людьми благодійного фонду "Карітас Харків" Ігоря Тридуби, нелегальне працевлаштування є надзвичайно ризикованим кроком.

"Якщо ви не маєте трудового договору і ви погодилися на одну роботу - в кінцевому результаті ви можете отримати щось інше: у вас вилучають документи, обмежують у доступі до медикаментів, їжі, води, обмежують пересування, зв'язок з оточенням, з рідними, близькими, - тоді ми можемо сказати, що це була торгівля людьми, сучасне рабство", - заявив фахівець.

При цьому, Тридуба наводить приклад, як українець потрапив у трудове рабство в Польщі.

"Молодий хлопець, який перебував в скрутному матеріальному становищі, в газеті знайшов оголошення. Він поїхав до Польщі. Там його зустріли. Привезли на місце роботи. І він жив у жахливих умовах, працював по 12-15 годин на добу. Один раз в день його годували. Забрали у нього документи, телефон, щоб він не міг контактувати з близькими, родичами, щоб не міг викликати поліцію. І це тривало майже місяць. І потім його просто відпустили і сказали: все, ти нам не потрібен більше", - розповів керівник фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram