ГоловнаЕкономікаДержава

Голова ДАБІ Кудрявцев: функції архітектурного контролю отримали 100 громад

Сотим учасником реформи стало місто Прилуки.

Голова ДАБІ Кудрявцев: функції архітектурного контролю отримали 100 громад
Фото: dabi.gov.ua

Децентралізація містобудівних повноважень дозволила виявити дійсно відповідальні громади, які прагнуть до розвитку своїх територій, заявив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев під час передачі функцій архбудконтролю місту Прилуки на Чернігівщині, яке стало сотою громадою - учасником реформи.

"Децентралізація показала громади, які не на словах, а дійсно хочуть розвитку і не шукають виправдань і причин своєї бездіяльності. Адже реформа дала всім рівні можливості розвивати власні населені пункти, виходячи з індивідуальних потреб, залучати інвесторів і реалізовувати соціально значущі проекти. Сьогодні ми маємо сто таких громад - справжніх господарів", - наводяться його слова на сайті ДАБІ.

Як зазначила мер Прилук Ольга Попенко, у місцевої влади не було ніяких сумнівів щодо необхідності отримання таких функцій, адже місто постійно розвивається і прагне до збільшення обсягів інвестицій. За її словами, в Прилуках реалізується низка важливих проектів, а також амбітні плани на найближчу перспективу.

"Такі повноваження - це наша можливість розширювати і відкривати нові виробничі потужності, будувати і модернізувати дитячі садки, школи, лікарні, соціальні центри та житло. Серед пріоритетних завдань - будівництво об'їзної дороги, поліпшення технічного стану та благоустрій річки Удай у межах міста і багато іншого. Тому якщо держава дає такі інструменти, їх потрібно брати і реалізовувати", - розповіла Ольга Попенко.

Олексій Кудрявцев звернув увагу, що Держархбудінспекція готова підтримувати ініціативи місцевої влади та надати необхідне сприяння, а також забезпечувати консультативно-методичною допомогою всі нові утворені органи.

"Якісний результат залежить від злагодженості роботи всіх ланок - і державних органів, і створених у рамках децентралізації місцевих інспекцій. Тому ДАБІ завжди відкрита до діалогу. В разі виникнення будь-яких питань під час виконання функцій архбудконтролю фахівці новостворених органів можуть звернутися до ДАБІ та завжди розраховувати на допомогу. Адже ми повинні працювати як єдиний механізм на розвиток будівництва та економіки країни", - зазначив він.

У рамках заходу голова Держархбудінспекції також представив присутнім нового начальника Управління ДАБІ на Чернігівщині - Тетяну Андрєєву: "На нового керівника покладається багато завдань, які повинні сприяти розвитку сектору будівництва в регіоні. Серед них - налагодження і підтримка відкритої взаємодії з усіма учасниками містобудівної діяльності області, а саме органами місцевої влади, інвесторами, забудовниками, громадськістю. Сподіваюся, що найближчим часом зміни в роботі органу державного архітектурного контролю відчують усі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram