ГоловнаЕкономікаФінанси

МФК підписала договір з Укргазбанком у рамках підготовки його приватизації

Угода стосується консультативних послуг у сфері роботи з МСБ.

МФК підписала договір з Укргазбанком у рамках підготовки його приватизації
Фото: 112.ua

Державний Укргазбанк і Міжнародна фінансова корпорація з групи Світового банку в суботу, 21 квітня, підписали договір про надання консультативних послуг з метою зміцнення потенціалу банку у сфері обслуговування підприємств малого й середнього бізнесу.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів, яке взяло участь у підписанні договору.

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що ця угода є одним із кроків для підготовки Укргазбанку до приватизації та підвищення його інвестиційної привабливості. 

Нагадаємо, у жовтні 2017 року Міністерство фінансів України домовилося про співпрацю з Міжнародною фінансовою корпорацією в рамках приватизації Укргазбанку. Згідно з підписаним меморандумом, стороною в якому також виступив і сам "Укргазбанк", Мінфін підтверджує свої наміри цілком вийти з капіталу банку, а МФК має намір надати консультаційні послуги для підвищення його інвестиційної привабливості. Крім того, МФК може розглянути питання інвестицій у капітал банку для підтримки його продажу.

Укргазбанк був націоналізований під час кризи 2008-2009 років разом з банком "Київ" і Родовід Банком. Нині це четвертий за величиною банк України. Згідно зі стратегією розвитку держбанків, яку розробив Нацбанк, Укргазбанк має бути проданий. 

Його продаж заплановано на 2020 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram