ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінекономіки створило держпідприємство "Прозорро Продажі"

Пілотний проект визнано успішним.

Мінекономіки створило держпідприємство "Прозорро Продажі"
Фото: prozorro.sale

Міністерство економічного розвитку і торгівлі створило державне підприємство "Прозорро Продажі" замість пілотного проекту "ProZorro.Продажі".

Про це йдеться на сайті МЕРТ.

"Таким чином, пілотний проект "ProZorro.Продажі" поступово завершується, і реформа державних продажів переходить на новий, державний етап", - пояснюють у міністерстві.

Нове держпідприємство буде підпорядковане МЕРТ, його головна мета - створення єдиної державної системи аукціонів, закріплення процедур і процесів, технічний, юридичний і організаційний розвиток системи.

Виконувачем обов'язки директора ДП призначено керівника проекту "ProZorro.Продажі" Олексія Соболєва. Контролювати підприємство буде незалежна наглядова рада, до складу якої увійдуть представники міністерства і троє незалежних експертів, обрані на відкритому конкурсі.

Олексій Соболєв
Фото: Макс Требухов
Олексій Соболєв

На етапі пілота фінансування проекту "ProZorro.Продажі" відбувалося за рахунок підтримки донорських організацій. Державне підприємство "Прозорро Продажі" буде існувати на комісію від електронних майданчиків, акредитованих для роботи з системою "ProZorro.Продажі".

Нагадаємо, Кабінет Міністрів прийняв постанову про запуск пілотного проекту з продажу майна держпідприємств через електронний майданчик ProZorro.Продажі у вересні 2017 року.

"ProZorro.Продажі" - електронна система продажу майна, спочатку створена для реалізації активів збанкрутілих банків, а також окремих сегментів ринку державного майна (ліс, вживане майно, непрофільні активи). З використанням системи також повинні проводити малу приватизацію і здавати в оренду майно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram