ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін затвердив пілотний проект продажу майна держпідприємств через ProZorro

"Наше завдання - побороти ситуацію, коли простіше залишити стару машину іржавіти, ніж зняти з балансу і продати".

Кабінет Міністрів затвердив постанову про запуск пілотного проекту з продажу майна держпідприємств через електронний майданчик ProZorro.Продажі.

Ця постанова вносить зміни в порядок відчуження об'єктів державної власності, що дозволяють проводити електронні аукціони.

"Наше завдання - побороти ситуацію, коли простіше залишити стару машину іржавіти, ніж зняти з балансу і продати (а ще можна на ремонти кошти списувати!). З іншого боку - це можливість для бізнесу отримати доступ до непрофільних державних активів і щось створювати на їх основі", - прокоментував рішення Кабміну перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

Агентство "Українські новини" з посиланням на проект постанови пише, що державні підприємства зможуть прийняти рішення про участь у пілотному проекті самостійно, за це вони зможуть використовувати систему безкоштовно. На час проведення пілотного проекту до держпідприємств, які вирішили брати участь у пілотному проекті, не будуть застосовуватися деякі положення нормативно-правової бази щодо відчуження державного майна.

Супровід і координація пілотного проекту буде здійснюватися Міністерством економічного розвитку і торгівлі. Адміністратором пілотного проекту буде міжнародна антикорупційна неурядова організація Transparency Іnternational, що володіє ProZorro в цей час, і яка зобов'язується після завершення зазначеного проекту передати її Україні.

"ProZorro.Продажі" - електронна система продажу майна збанкрутілих банків, окремих сегментів ринку державного майна (ліс, вживане майно, непрофільні активи). З використанням системи також повинні проводити малу приватизацію і здавати в оренду майно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram