ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" відобразить у звітності борг "Нафтогазу"

Заступник голови холдингу прямо не відповів на питання, чи буде компанія виплачувати $2,6 млрд.

"Газпром" відобразить у звітності борг "Нафтогазу"
Фото: EPA/UPG

Російський "Газпром" відобразить у звітності за 2017 рік резерв на виплати $2,6 млрд на адресу "Нафтогазу України" за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це заявив журналістам заступник голови правління "Газпрому" Андрій Круглов, пише "Интерфакс".

"У звітності ці цифри будуть відображені. Але це не означає, що не покажемо прибуток, покажемо менший прибуток", - сказав він.

Круглов прямо не відповів на питання, чи буде компанія виплачувати $2,6 млрд.

"Мені нічого додати до тієї позиції, яка була офіційно озвучена. Зараз ми подали апеляцію у Верховний шведський суд. Почекаємо на рішення", - зазначив він.

Наприкінці лютого завершився процес між компаніями в Стокгольмському арбітражі, який зобов'язав "Газпром" доплатити НАК "Нафтогаз України" $4,63 млрд за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту. Таким чином, за результатами двох арбітражних спорів між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" повинен доплатити НАК $2,56 млрд.

"Газпром" 21 березня подав до Апеляційного суду округу Свеа клопотання про часткове скасування остаточного рішення про арбітражний розгляд з "Нафтогазом України" з приводу постачання. Також російський холдинг має намір оскаржити рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзиту.

27 березня "Нафтогаз" після переговорів з "Газпромом" заявив, що російський холдинг відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram