ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишній директор DARPA увійшов у наглядову раду "Укроборонпрому"

Ентоні Тетер пов'язаний з українською оборонкою із серпня 2016 року.

Колишній директор DARPA увійшов у наглядову раду "Укроборонпрому"
Энтони Тетер
Фото: MovieLaLa

До складу наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" 31 січня за квотою Кабміну увійшов колишній директор Управління оборонних науково-дослідних проектів Міністерства оборони США (DARPA) Ентоні Тетер (Anthony J. Tether).

Прес-служба Мінекономіки, яке ініціювало це призначення, зазначає, що Тетер очолював DARPA в часи президента Буша-молодшого, а зараз він є членом кількох консультативних і дорадчих рад і провідним членом Ради з конкурентоспроможності США.

Тетер служив у Збройних силах США (військово-морському і оборонному підрозділах), в Офісі національної політики контролю над наркотиками. Має вчені ступені бакалавра з електротехніки Політехнічного інституту Ренсселера (Rensselaer Polytechnic Institute, США), магістра та доктора філософії з електротехніки Стенфордського університету (Stanford University, США).

З серпня 2016 року Тетер реалізовував управлінські проекти довгострокового розвитку в оборонно-промисловому комплексі України.

Нагадаємо, що в наглядову раду "Укроборонпрому" також входять ректор КПІ Михайло Згуровський (голова), голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський, генерал-лейтенант запасу Ярослав Скалько.

Наглядова рада концерну, за законом, повинна складатися з п'яти осіб, троє з яких призначаються президентом України, двоє - урядом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram